Zagrebačke craft pekarnice imaju nove proizvode od kojih nam rastu zazubice. Ovo su naši favoriti
Nije tajna da volimo zaviriti u ponudu zagrebačkih craft pekarnica i isprobavati nove proizvode, diviti se njihovom umijeću, okusima i uživati u kruhu svih vrsta… Pozivamo vas da to učinite s nama i na trenutak zaboravite na kalorije. Evo koje smo novitete pronašli i zašto baš njih valja isprobati!
Kukuriku
Mnogima omiljena artisan pekarnica Kukuriku, koja se nalazi na Savskoj cesti 156, uskoro se otvara i u Mesničkoj ulici, što jedva čekamo. Radujemo se otvaranju na još jednoj lokaciji jer stručne ruke ovih pekara nikad ne razočaraju, a njihove su maštovite ideje preukusne. Zato je naš prvi favorit u ovom članku upravo njihov novi proizvod, a riječ je o slanom Shroomsu – croissant rollu punjenom bukovačama, shiitake gljivama i češnjakom, omotanom u hrskavo tijesto. Intenzivan je, ali odličan, baš kao što opisuju na Instagramu: Koga briga za kolege iz ureda i lošije polovice koji ne vole češnjak, ti zaslužuješ ovaj croissant roll + imaš oružje ako ne želiš nikoga oko sebe u tramvaju. Kreni!
Ako ste pak veći ljubitelj slatkog, preporučujemo da ne zaobiđete njihov novi pain suisse pistachio kao ni Coco jumbo koji nije nov proizvod, izbacili su ga ove zime, ali je svakako izvrstan. Riječ je o cruffinu, križancu kroasana i muffina punjenom kokosom i pastom od kikirikija. Treba li uopće dalje opisivati zašto je ovo savršena kombinacija?
Boogie Lab
Osim na adresi Ulica kneza Borne 26, vrlo popularnom mjestu od samog otvorenja, Boogie Lab će se također uskoro proširiti i otvoriti novi veliki jukebox u Arena Centru. ‘Mjesto koje pušta najbolju hranu i kuha dobru glazbu’ uvijek ima kreativne ideje pa su tako organizirali Boogie izbore i soje kupce pitali koji bi novi proizvod radije vidjeli u njihovim vitrinama Peanut Butter & Cherry Crookie ili Blueberry Cheesecake Cruffin. Kupci su odlučili da će to biti Crookie, pa potrčite do Boogija provjeriti kakvog je okusa. Imaju i još jedan proizvod koji je apsolutno neodoljiv – tart s jabukom i karamelom. Prhko tijesto, nadjev od jabuke i karamele, crumble od lješnjaka i slastičarska krema. Teško da može bolje od toga!
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Bread Club
Spektakl među sendvičima – tako bismo opisali baš svaki koji smo probali u Bread Clubu ponajviše zbog njihove mekane i prozračne focaccie. Upoznajte i njihov novi sendvič od pršuta, tučene ricotte, pesta, cherry rajčica i mješavine mladih salata u foccaci od durum brašna. Ako već niste, možda ćete i vi pronaći svog favorita među sendvičima ovog grada!
Mislili su i na one koji preferiraju slatko, a kako je trenutno sezona jagoda, napravili su tart. Čine ga domaći džem od jagoda s komadićima friške jagode, chantilly krema s Tonka začinom. Na vrh su stavili svježe jagode i posipali ih tostiranom pistacijom. Zvuči sjajno!