Salvo, poznata pekarnica i caffè u Amsterdamu inspirirana talijanskim klasicima, odnedavno u ponudi ima i Tiramisu Cold Foam Espresso. Kako smo ovaj napitak vidjeli na društvenim mrežama i ne možemo dočekati put u Amsterdam kako bismo ga i probali, odlučili smo potražiti recept i napraviti ga kod kuće.
Brzo i jednostavno se radi! Za samo 10 minuta ispijat ćete jedinstveno piće u udobnosti vlastita doma. Dok uživate u kremastom preljevu, okus espressa dodaje mu izvrsnu ravnotežu. Čarolija se događa u središnjem dijelu gdje se susreću krema i espresso dok se okusi isprepliću. Recept je predviđen za dvije osobe, a možete ga napraviti samo za sebe i polovicu mascarpone kreme spremiti u hladnjak do 3 dana. Uživajte!
Sastojci
Mascarpone krema:
- čvrsto tučeno vrhnje
- mascarpone
- javorov sirup
- ekstrakt vanilije
- morska sol
Ostalo:
- kocke leda
- vrući espresso
- nezaslađeni kakao prah
- piškote
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema
Napravite mascarpone kremu. Dodajte čvrsto vrhnje za šlag u zdjelu i umutite. Dodajte mascarpone, javorov sirup, ekstrakt vanilije i morsku sol i miksajte dok smjesa ne postane kremasta. Napravite latte. Dodajte leda u 2 čaše. Podijelite espresso u čaše. Svaki prelijte polovicom mascarpone kreme. Za ukrašavanje dodajte kakao prah i prosijte ga na vrh lattea. U svaku šalicu stavite jednu piškotu.
Foto: Instagram (@salvobakehouse), iStock