Pod Zidom Bistro, koji će u lipnju proslaviti 10. godišnjicu rada, proteklog je vikenda predstavio pet vibrantnih proljetnih jela. Dostupna su dva uspješna povratnika od prošle godine i tri noviteta, koji će u ponudi biti otprilike dva mjeseca, ovisno o dostupnosti sezonskih namirnica.
Novih pet jela
„Budući da smo izuzetno zadovoljni a la carte ponudom, i da su naši stalni gosti vezani za klasike poput tatarskog bifteka, gofa, njoka s janjetinom i goveđih obraza, osjećamo da veće promjene na tom planu nisu potrebne. Sezonska ponuda je stoga prilika za upotrebu kvalitetnih sezonskih namirnica koje nabavljamo od malih lokalnih proizvođača, ali i kreativan outlet za vrhunski i uigrani tim u kuhinji. Ovog smo proljeća proširili sezonsku ponudu na pet jela, a po istom principu ćemo nastaviti i na ljeto“, najavio je vlasnik Borna Janeš.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Šparoge, medvjeđi luk, bob, kopriva, rabarbara…
Baza sezonske ponude su moćne proljetne namirnice pune okusa i boja, uključujući šparoge, medvjeđi luk, bob, koprivu i rabarbaru. Iz prošlogodišnje su ponude preuzeta dva jela koja su gosti odlično prihvatili: rižoto od šparoga s kremom od medvjeđeg luka i krem juha od graška s pestom od medvjeđeg luka. Oba su jela prikladna i za vegetarijance, kao i jedan od noviteta, zeleni ravioli punjeni koprivom i ricottom.. Ljubitelje ribe razveselit će marinirani brancin s kremom od rabarbare i gelom od limuna. U sezonskoj je ponudi i bogato jelo od konfitirane janjeće potrbušine, servirano s pireom od mrkve, bobom u pestu od kelja te salaticom od kovrčavog kelja.
Uz novitete na jelovniku, gosti mogu uživati i u vinima s bogate vinske liste, koja uključuje i brojna teško dobavljiva i prirodna vina. Odlična opcija za natprosječno tople proljetne dane su i autorski bezalkoholni kokteli i kokteli niskog alkohola te domaći ledeni čaj.
Radno vrijeme Pod Zidom Bistroa je od utorka do nedjelje između 12 i 23 sata. Mjesta u restoranu ili na otvorenoj terasi s pogledom na katedralu mogu se rezervirati na www.podzidom.hr ili pozivom na broj 099 325 3600.
Foto: Pod Zidom Bistro