Longboard videe ove skaterice iz Berlina ne možemo prestati gledati
Longboard videe ove skaterice iz Berlina ne možemo prestati gledati

Longboard videe ove skaterice iz Berlina
ne možemo prestati gledati

Jikal Hassan je pro skaterica iz Berlina koja nas svakodnevno oduševljava svojim vještinama na longboardu. Osim što kod nje to djeluje kao da to izvodi s lakoćom, super nam je i njen ležeran modni izričaj, a kako često nosi i no make up look prava nam je inspiracija za tople dane koji dolaze.

Longboard majstorica

U svijetu ekstremnih sportova, gdje su muškarci tradicionalno dominirali, žene sve više preuzimaju svoje mjesto, posebno u disciplinama poput longboardinga. Ova primamljiva umjetnost vožnje na dasci (skate), koja je nekada bila rezervirana uglavnom za muškarce, danas doživljava svoju renesansu zahvaljujući hrabrim i talentiranim longboard vozačicama.

Longboarding, koji se razvio iz surfanja na asfaltu, nije samo sport, već i način izražavanja i slobode. Dok su neki možda skeptični prema ideji da žene mogu voziti longboard jednako dobro kao i muškarci, ta predrasuda se brzo rastapa kad se vidi snaga, gracija i vještina koju žene donose u ovaj sport. Jedna od njih je i Jikal Hassan.

Ova njemica kurdskog podrijetla, svojim svakodnevnim videima na atraktivnim berlinskim lokacijama (poput Tempelhofa) razbija sve granice i predrasude, a nerijetko ju možemo vidjeti i kako skejta u raznim zanimljivim fashion kombinacijama.

Longboard Ples

Posljednjih godina možemo svjedočiti velikom trendu koji je osvojio Instagram, a zove se longboard dance. Predivni videi uz zalazak sunca, najčešće uz plaže koji oduzimaju dah i žene koje s takvom lakoćom plešu vozeći longboard. Iako (kao i sve teške stvari na ovom svijetu) izgleda jednostavno, za ovu vještinu itekako treba koordinacije i puno vježbanja.

Kad ljudi razmišljaju o longboardu, uglavnom razmišljaju o spuštanju s longboardom pri velikim brzinama ili freestyle trikovima, no Longboard je itekako svestran, a jedina ograničenja će vam biti ona koja sami sebi postavite. Posljednjih godina aktivnost koja postaje sve popularnija među longboarderima je kombinacija vještina i ritma koja se zove longboard ples. Longboard dance je aktivnost koja kombinira rad nogu, plesne pokrete i vještine freestylea u kontinuiranu plesnu rutinu. Možete to raditi uz glazbu ili pratiti što vam tijelo govori kad god vam se to učini. Baš kao i kod plesa, morate povezati različite prijelaze i vještine s ritmom i stvoriti rutinu koju možete izvesti više puta.

U svijetu gdje su žene često podcijenjene u ekstremnim sportovima, longboarding predstavlja priliku za afirmaciju i osnaživanje. Snaga, gracija i talent žena na skejtu ne samo da inspiriraju nove generacije, već i mijenjaju percepciju o tome što žene mogu postići u svijetu sporta. Kroz svoje vožnje, one dokazuju da su jednako sposobne kao i njihovi muški kolege, ako ne i više. Bravo Jikal.

Foto: (Instagram)

Učitati još
Zatvori