Nedostaje vam inspiracije kad pripremate ribu? Imamo četiri recepta dostojna Michelinove zvjezdice
Nedostaje vam inspiracije kad pripremate ribu? Imamo četiri recepta dostojna Michelinove zvjezdice

Nedostaje vam inspiracije kad pripremate ribu? Imamo četiri recepta dostojna Michelinove zvjezdice

Bilo da plovite na jedrilici, uživate u spektakularnom zalasku sunca ili istražujete morske dubine ronjenjem, riba je neizostavni izbor za obogaćivanje vašeg iskustva uživanja u slanom morskom zraku. Za ljetovanje ćemo se još malo strpjeti, a odbrojavanje do ljeta možemo započeti s receptima koji u naš dom donose mirise i okuse mora. Upravo zato, chef Giorgio Locatelli i Cromaris donose četiri ekskluzivna recepta, koji s raznim sastojcima kombiniraju Cromarisovu BIO ribu.

chef Giorgio Locatelli i Cromaris
chef Giorgio Locatelli
Cromaris recepti s BIO ribom (3)
Brancin u korici od začinskog bilja i morske soli

Brancin, orada i hama u viziji chefa Giorgia Locatellija

Cromaris BIO riba – brancin, orada i hama – uzgojena je u skladu s najstrožim ekološkim standardima na odabranim lokacijama Jadranskog mora, bez upotrebe antibiotika i GMO sirovina. Riba se hrani isključivo organski certificiranom hranom iz održivih izvora, čime se osigurava visok udio nezasićenih masnih kiselina, uključujući Omega-3, prirodni izvor energije koji pridonosi zdravlju srca, pluća, krvnih žila i imunološkog sustava.

Suradnja između Cromarisa i renomiranog talijanskog virtuoza kulinarske umjetnosti, Giorgia Locatellija, počela je 2021. godine. Svaki posjet Cromarisovim uzgajalištima duboko inspirira chefa Locatellija. Kristalno čisto more i iskustvo izlova bili glavni izvor njegove nadahnutosti za daljnje kulinarske pothvate.

Cromaris u društvu s najboljima

Chef Locatelli je od malih nogu upoznat s vrhunskom kuhinjom, budući da je odrastao uz obalu jezera Maggiore u pitoresknom talijanskom gradiću Corgeno, gdje je njegova obitelj upravljala restoranom s Michelinovom zvjezdicom. Njegova kulinarska putovanja odvela su ga u renomirane restorane diljem Engleske i Francuske. Sa suprugom 2002. godine otvara restoran u Londonu, koji već godinu dana kasnije zaslužuje Michelinovu zvjezdicu. Stručnost chefa Locatellija prepoznata je i u talijanskoj verziji Masterchefa, gdje je sudac od 2017. godine.

U nastavku donosimo ekskluzivne recepte koje je pripremio talijanski kulinarski virtuoz chef Giorgio Locatelli. Pronađite ih klikom na linkove.

Carpaccio od brancina s krastavcem i narom

Pečna orada, divlji radič sa česnjakom i čilijem i bagna cauda

Hama u umaku od maslina i kapra

Brancin u korici od začinskog bilja i morske soli

Cromaris recepti s BIO ribom (3)
Hama u umaku od maslina i kapara
Cromaris recepti s BIO ribom (3)
Pečena orada, divlji radič s češnjakom i čilijem i bagna cauda
chef Giorgio Locatelli i Cromaris

Foto: PR

Učitati još
Zatvori