Osobno poznajem ljude koji ne vole pince i onda probaju ove i pojedu tri. Isprobajte i vi mini pince s kremom od vanilije, rekla nam je Kristina Štriga (@cellulite_factory) i podijelila recept kako biste ga mogli rekreirati kod kuće povodom Uskrsa.
Mini pince s kremom od vanilije
Sastojci:
- 450 g glatkog brašna
- 15 g svježeg kvasca
- 1/2 žličice soli
- 70 g vanilin šećera
- 50 g maslaca, sobne temperature
- 150-160 ml mlijeka, mlakog
- 1 jušna žlica ruma
- 2 jaja, sobne temperature
- korica limuna i naranče
- 1 jaje, za premaz
Krema od vanilije
- 200 ml vrhnja za šlag
- 150 g mascarpone sira
- 2 vrećice bourbon vanilija šećera
- korica limuna
Brzi džem od borovnica
- 250 g smrznutih ili svježih borovnica
- 2 žlice šećera
- 70 ml vode
- 1 žličica agartina (ili mljevene želatine)
- 1 žlica ruma, po želji
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema:
- U malo mlakog mlijeka dodajte kvasac, 20 g šećera i 1 žlicu brašna. Ostavite da stoji 10 minuta. Dodajte ostatak brašna, sol, korice i šećer te jaja i ostatak mlijeka. Zamijesite glatko tijesto (mijesite oko 5 minuta).
- Maslac nasjeckajte na kockice i postepeno ga dodajte u tijesto. Mijesite još 10 minuta dok ne bude glatko i elastično. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom 60 do 70 minuta, odnosno dok duplo ne naraste.
- Nakon što je tijesto naraslo, lagano ga premijesite i podijelite na komade težine 50-55 g. Svaki komad oblikujte u lopticu. Prilikom oblikovanja važno je da pincu oblikujete što čvršće kako bi zadržala oblik.
- Prebacite pince na lim za pečenje obložen papirom za pečenje ostavljajući dovoljan razmak jer će narasti pri pečenju. Ostavite ih da se dižu oko 50 minuta. Pince premažite jajetom i zarežite škarama na vrhu.
- Upalite pećnicu na 175 stupnjeva i stavite pince u pećnicu. Pecite 17 do 20 minuta, odnosno dok ne postanu zlatno smeđe boje. Pince ostavite da se ohlade na rešetki dok pripremate nadjev.
- Za kremu u zdjelu dodajte sve sastojke i miksajte na srednjoj brzini oko 5 minuta, odnosno dok se ne formira čvrsta krema. Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom i spremite u hladnjak.
- U lonac dodajte borovnice, šećer i vodu te stavite na laganu vatru. Ostavite da zakuha. U zdjelici sjedinite agartin i rum. Nakon što su borovnice zakuhale, nastavite ih kuhati uz povremeno miješanje oko 10 minuta. Maknite s vatre i dodajte smjesu agartina i ruma te dobro promiješajte.
- Sada već ohlađenim pincama izdubite vrh (izdubljeni dio će vam trebati kasnije), dodajte 1 žlicu džema od borovnice i ostavite 10 minuta da se malo ohladi. Na dio s džemom istisnite kremu kako bi ga sakrili pa kad netko zagrize pincu neka se iznenadi što ima i džem. Ponovite s ostatkom pinca/džema/kreme.
- I na kraju uzmite dijelove koji su vam ostali nakon dubljenja i s njima počistite zdjelu od kreme i džema.
Recept nam donosi Kristina Štriga. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Kristina Štriga