Cellulite factory: Ususret Uskrsu pripremamo mini pince s kremom od vanilije
Cellulite factory: Ususret Uskrsu pripremamo mini pince s kremom od vanilije

Cellulite factory: Ususret Uskrsu pripremamo
mini pince s kremom od vanilije

Osobno poznajem ljude koji ne vole pince i onda probaju ove i pojedu tri. Isprobajte i vi mini pince s kremom od vanilije, rekla nam je Kristina Štriga (@cellulite_factory) i podijelila recept kako biste ga mogli rekreirati kod kuće povodom Uskrsa.

Mini pince s kremom od vanilije
Mini pince s kremom od vanilije_Instagram

Mini pince s kremom od vanilije

Sastojci:

  • 450 g glatkog brašna
  • 15 g svježeg kvasca
  • 1/2 žličice soli⁣
  • 70 g vanilin šećera⁣
  • 50 g maslaca, sobne temperature⁣
  • 150-160 ml mlijeka, mlakog
  • 1 jušna žlica ruma
  • 2 jaja, sobne temperature⁣
  • korica limuna i naranče
  • 1 jaje, za premaz

Krema od vanilije

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 150 g mascarpone sira
  • 2 vrećice bourbon vanilija šećera
  • korica limuna

Brzi džem od borovnica

  • 250 g smrznutih ili svježih borovnica
  • 2 žlice šećera
  • 70 ml vode
  • 1 žličica agartina (ili mljevene želatine)
  • 1 žlica ruma, po želji
Mini pince s kremom od vanilije_GIF
Mini pince s kremom od vanilije_Instagram

Priprema: 

  • U malo mlakog mlijeka dodajte kvasac, 20 g šećera i 1 žlicu brašna. Ostavite da stoji 10 minuta. Dodajte ostatak brašna, sol, korice i šećer te jaja i ostatak mlijeka. Zamijesite glatko tijesto (mijesite oko 5 minuta).
  • Maslac nasjeckajte na kockice i postepeno ga dodajte u tijesto. Mijesite još 10 minuta dok ne bude glatko i elastično. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom 60 do 70 minuta, odnosno dok duplo ne naraste.
  •  Nakon što je tijesto naraslo, lagano ga premijesite i podijelite na komade težine 50-55 g. Svaki komad oblikujte u lopticu. Prilikom oblikovanja važno je da pincu oblikujete što čvršće kako bi zadržala oblik.⁣
  • Prebacite pince na lim za pečenje obložen papirom za pečenje ostavljajući dovoljan razmak jer će narasti pri pečenju. Ostavite ih da se dižu oko 50 minuta. Pince premažite jajetom i zarežite škarama na vrhu.
  • Upalite pećnicu na 175 stupnjeva i stavite pince u pećnicu. Pecite 17 do 20 minuta, odnosno dok ne postanu zlatno smeđe boje.⁣ Pince ostavite da se ohlade na rešetki dok pripremate nadjev.
  • Za kremu u zdjelu dodajte sve sastojke i miksajte na srednjoj brzini oko 5 minuta, odnosno dok se ne formira čvrsta krema. Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom i spremite u hladnjak.
  • U lonac dodajte borovnice, šećer i vodu te stavite na laganu vatru. Ostavite da zakuha. U zdjelici sjedinite agartin i rum. Nakon što su borovnice zakuhale, nastavite ih kuhati uz povremeno miješanje oko 10 minuta. Maknite s vatre i dodajte smjesu agartina i ruma te dobro promiješajte.
  • Sada već ohlađenim pincama izdubite vrh (izdubljeni dio će vam trebati kasnije), dodajte 1 žlicu džema od borovnice i ostavite 10 minuta da se malo ohladi. Na dio s džemom istisnite kremu kako bi ga sakrili pa kad netko zagrize pincu neka se iznenadi što ima i džem. Ponovite s ostatkom pinca/džema/kreme.
  • I na kraju uzmite dijelove koji su vam ostali nakon dubljenja i s njima počistite zdjelu od kreme i džema.
Mini pince s kremom od vanilije_GIF (2)
Mini pince s kremom od vanilije_Instagram

Recept nam donosi Kristina Štriga. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

 

Foto: Kristina Štriga

Učitati još
Zatvori