Uznemirujuća istinita priča trenutno je najgledaniji naslov na Netflixu
Uznemirujuća istinita priča trenutno je najgledaniji naslov na Netflixu

Uznemirujuća istinita priča trenutno je
najgledaniji naslov na Netflixu

Miniserija zanimljivog naslova Can I Tell You a Secret? trenutno se nalazi na prvom mjestu najgledanijih Netflixovih naslova u našoj zemlji. Riječ je o dvodjelnom dokumentarnom serijalu koji prati priču tri žene, Zoe, Abby i Lije Matie, koje online putem uznemirava isti muškarac.

Tada nepoznati počinitelj putem društvenih mreža o njima je kontinuirano širio lažne informacije, koje su uvelike počele utjecati na njihov svakodnevni život. Također, negativno su se održavale kako na njihove poslovne, tako i partnerske odnose.

Can i Tell You A Secert

Tko je uhoda?

Glavne akterice ove priče bile su upetljane u psihološki rat, kojem se nije nazirao kraj. Nasreću, njihove pritužbe shvaćene su ozbiljno te su zahvaljujući agilnom policijskom istražitelju otkrile kako je njihov uhoda stanoviti Matthew Hardy. Prije događaja o kojima se govori u ovoj seriji, bio je uhićen čak 10 puta, s optužbama za lažno predstavljanje i uhođenje.

No, one nisu bile jedine njegove žrtve… Štoviše, prema trenutno dostupnim podatcima broj oštećenih osoba prešao je šezdeset. Shodno tome, danas Hardy drži nelaskavu titulu najplodnijeg cyber stalker u Velikoj Britaniji, čiji je teror trajao cijelo desetljeće.

Can i Tell You A Secert
Can i Tell You A Secert

Svatko može postati žrtva

Miniserija Can I Tell You a Secret? donosi intervjue s Hardyjevim žrtvama, isprekidane stvarnim snimkama koje zorno svjedoče o njegovom online teroru.

Akterice ove true crime dokumentarne serije su i same priznale kako im nije bilo lako izaći u javnost s ovom pričom, no kako ona može biti sjajna lekcija. Nažalost, svatko od nas se može naći u sličnoj situaciji, stoga je važno osvijestiti postojanje sličnih pojava u online svijetu.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori