Želite li pojesti obrok koji će vas dugo držati sitima, odaberite sendvič koji ste sami napravili, a čiji okus ćete još dugo pamtiti! Sendviči i pizze su zahvalna tijesta s kojima se može učiniti bezbroj kulinarskih kombinacija. Piletina, puretina, tuna, tanko narezana govedina, razne šunke, jaja, povrće i namazi svaki sendvič čine jedinstvenim gastrodoživljajem. Sendvič možete ponijeti na posao kao izvrstan izbor za ručak ili ga pojesti ujutro za doručak. Za zdrav i ukusan sendvič bitan je dobar izbor kruha te kvalitetan omjer ostalih namirnica. Dajte mašti na volju i složite sendvič nezaboravnog okusa, koristeći omiljene sastojke.
Proteinski kruh osigurava vitku liniju i dobar mišićni tonus. Bogat je vlaknima pa pridonosi osjećaju sitosti i boljoj probavi. Uživajte u novim kombinacijama okusa uz pomoć nekoliko jednostavnih recepata:
Sendvič s jajima i lososom
2 kriške proteinskog kruha
50 g dimljenog lososa
1 utvrdo kuhano jaje
žličica bučinih sjemenki
100 g posnog sira
vlasac i začini
listovi zelene salate
Priprema:
Nasitno narežite vlasac i pomiješajte sa sirom koji ste začinili solju i paprom. Grubo narežite bučine sjemenke i dodajte ih u smjesu od sira. Namažite sir na kruh pa stavite losos i jaje narezano na ploške te na kraju list-dva zelene salate. Poklopite drugom kriškom kruha, zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku.
Sendvič s piletinom i paprikom
2 kriške kruha
komad preprženog pilećeg odreska ili pureće šunke
2 ploške mozzarelle
2 ploške paprike ili kiselih krastavaca
maslinovo ulje, jabučni ocat i začini
Priprema:
Na kruh stavite komad mesa ili šunke, mozzarelllu i papriku ili krastavac. Zatim dodajte kap maslinova ulja i kap jabučnog octa. Sve začinite paprom i poklopite drugom kriškom kruha. Za dekoraciju sendvič pospite nasjeckanim vlascem.
Još recepata pronađite na stranici www.kuhaj.hr