Palačinke su omiljeni izbor za nedjeljni doručak ili brunch, a volimo ih u svim verzijama i oblicima. Mi ćemo ih najčešće zamotati, Francuzi će svoje crêpes preklopiti, a Amerikanci svoje palačinke slažu jednu na drugu pa ih najčešće preliju javorovim sirupom. Naravno, palačinke možete napraviti na sto različitih načina, napuniti ih svime i svačime i na kraju preliti s čime god vas je volja. Mogućnosti, kao i recepata, ima bezbroj.
Iako palačinke najčešće jedemo u slatkim varijantama, odlične su i u slanim verzijama. Danas vam zato donosimo recept za slane palačinke koje su baš idealne za savršeni nedjeljni brunch. Vrlo ih je jednostavno napraviti, a toliko su ukusne da ćete ih poželjeti raditi svakog vikenda!
Palačinke od kukuruza i tikvica
Sastojci:
Za palačinke:
- 3 šalice naribanih tikvica
- 1 šalica kukuruznih zrna
- 4 velika jaja
- 1/2 žličice suhog bosiljka
- 1/2 žličice origana
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 šalice isjeckanog cheddar sira
- 3/4 šalice brašna
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
Za spicy jogurt:
1/2 šalice grčkog jogurta pomiješajte s 1 žlicom chilli umaka
Postupak:
Naribane tikvice prvo stavite u čistu krpu za suđe kako biste ih osušili. Zatim tikvice u zdjeli pomiješajte s kukuruzom i jajima, ubacite bosiljak, origano i češnjak u prahu te po svom ukusu začinite solju i paprom. Nakon toga umiješajte sir i brašno dok se smjesa ne sjedini.
U tavi zagrijte ulje. Svaku palačinku pecite oko 2 minute, sve dok ne poprimi zlatnu boju. Zatim ju okrenite i minutu do dvije duže pecite.
Nakon što su palačinke gotove, poslužite ih sa spicy jogurtom, pečenim jajima i hrskavom slaninom.
Foto: Instagram, Pexels