Početak radnog tjedna zahtjeva i mnogo energije. Hrana nam uvijek pomaže ne samo da prikupimo potrebnu snagu i očuvamo zdravlje već i da se bolje osjećamo. Tek smo se opustili tijekom vikenda, uživali u sitnim zadovoljstvima, ukusnoj commfort hrani i slasticama. No, ne postoji niti jedan valjan razlog da i tijekom tjedna ne nastavimo udovoljavati sebi.
S obzirom da je ponedjeljak na lošem glasu kao najdepresivniji dan u tjednu, a siječanj najdepresivniji mjesec u godini, nije loša ideja preokrenuti u vlastitu korist ove ružne predrasude i baš si na ovaj dan pokloniti kraljevski doručak. U isto vrijeme zdrav i ukusan.
Ukoliko obožavate jaja za doručak, a avokado je nezaobilazna namirnica koju sve češće miješate u omiljena jela, onda si dozvolite pravi gurmanski užitak i pripremite zdravu i ukusnu pizzu upravo s navedenim namirnicama.
U nastavku donosimo recept za pizzu uz kojoj će ponedjeljak biti puno ljepši.
Recept za pizzu s jajima i avokadom
Tijesto
- 300 g brašna
- 2,2 dl vode
- 10 g germe
- 1 žličica soli
Premaz
- 1 avokado
- 1 jaje
- krupna morska sol
- origano
U 1 dl vode rastopite germu i dodajte malo šećera. Nakon toga je ubacite u brašno i dobro promiješajte. Tijesto ostavite barem jedan sat na toplom. Avokado operite. Prepolovite ga, izvadite košticu, oljuštite i vilicom usitnite.
Protvan premažite uljem. Tijesto koje će se nakon 1h sigurno udvostručiti premijesite i od njega rukama napravite okrugao oblik i potom rasporedite po protvanu. Premažite ga pireom od avokada. Preko avokada iscijedite malo limunovog soka. Posolite.
Jedno jaje “razbijte” na sredinu pizze. Pecite na 200 C oko 20-tak minuta.
Origano pospite po još vrućoj pizzi.
Foto: Instagram