Brza i jako fina pizza iz tave koju radimo već večeras

Brza i jako fina pizza iz tave koju
radimo već večeras

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EatingWell (@eatingwell) on

Višak slobodnog vremena u izolaciji mnogi su iskoristili za usavršavanje kulinarskih vještina i isprobavanje novih recepata, a neki od tih recepata su preko noći postali viralni hitovi. Osim Dalgona kave i banana kruha koji su preplavili društvene mreže, jedan od najvećih gastro hitova izolacije je i pizza iz tave (frying pan pizza).

Razloge popularnosti ovih jela i napitaka treba tražiti u tome što se vrlo jednostavno pripremaju i ne zahtijevaju puno sastojaka, odnosno možemo ih u par koraka pripremiti kod kuće, od namirnica koje uglavnom već imamo u svojoj kuhinji.

Pizza koja se priprema u tavi oduzet će vam manje vremena od klasičnog pečenja u pećnici i bit će gotova za čas. Tijesto možete izraditi sami ili koristiti već gotovo, a na pizzu možete staviti što god poželite – od šunke i pršuta, mozzarelle i gorgonzole do maslina, tikvica, kukuruza i slično. U nastavku donosimo recept za pizzu margaritu, a vi ju po želji nadopunte s ostalim sastojcima.

Recept za pizzu margaritu iz tave

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leaven Pizza (@leavenpizza) on

Sastojci za tijesto:

  • 7 g suhog kvasca
  • 1/2 žlice šećera
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g brašna
  • 1/2 žlice soli

Sastojci za pizzu:

  • umak od rajčice
  • 125 g naribane mozzarelle
  • mini mozzarelle (prepolovljene)
  • svježi bosiljak
  • 1/2 žlice maslinovog ulja

Postupak:

Da biste napravili tijesto, pomiješajte kvasac, šećer i maslinovo ulje s 325 ml tople vode i ostavite da odstoji 2-3 minute dok se kvasac ne otopi.

Pomiješajte brašno i sol u zdjeli srednje veličine i napravite udubinu u sredini. U nju zatim ulijte smjesu kvasca, šećera i ulja te sve zajedno umijesite.

Tijesto zatim stavite na pobrašnjenu radnu površinu i mijesite 8-10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Stavite u veliku pobrašnjenu zdjelu, prekrijte vlažnom krpom i ostavite na toplom 45-60 minuta.

Kad se tijesto diglo, podijelite ga na tri dijela te svaki dio oblikujte u kuglu koju ćete zatim razvaljati u krug.

Zagrijte pećnicu za 200 stupnjeva. U tavi koja može i u pećnicu ugrijte žlicu ulja pa stavite tijesto te na njega dodajte sastojke redom: 3-4 žlice umaka od rajčice, naribanu mozzarellu, mini mozzarellu, svježi bosiljak i malo maslinovog ulja.

Pizzu pecite 10-15 minuta, odnosno dok donja strana ne bude hrskava i dok se sir ne otopi. Na kraju dodajte još malo svježeg bosiljka i servirajte.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori