Što je zapravo cruffin?
Ako ste ljubitelj slastica onda ste vjerojatno čuli za cruffin, kao, uostalom i za cronut. Razne su to izvedenice nastale od finog lisnatog tijesta, spojevi dvije različite vrste proizvoda koji su polučili posve novi hit u svijetu. I dok cronut spaja croissant i donut, cruffin je nastao iz croissanta i muffina. Konkretno, to je croissant pečen u kalupu za muffin i potom punjen različitim kremama. Populariziran je 2013. godine u Australiji, a zatim je došao do San Francisca te potom i cijelog svijeta.
Cruffin ćete od sutra moći probati i u Zagrebu – u artisan pekarnici Korica koja svoju ponudu širi novim zanimljivim proizvodima. Nakon cimet rolica ove zime, na proljeće ćemo uz kavu uživati upravo u cruffinima. Bit će punjeni s čokoladom i vanilijom, a pripremljeni su bez upotrebe gotovih smjesa, aroma ili umjetnih krema, iz temelja kreirani u Korici.
Foto: Korica Facebook