
Ove godine sve je ružičasto! Millenial pink manija zahvatila je čak i gastro područje pa smo dobili ružičaste tekilu i gin, između ostalog. A proizvođač jedne od najkvalitetnijih belgijskih čokolada na svijetu, Callebaut, otkrio je možda i najukusnijeg predstavnika ovog trenda – ružičastu čokoladu.
Ružičasta čokolada
Uz crnu, mliječnu i bijelu, čini se da bi uskoro mogli degustirati i novu vrstu. Ružičasta čokolada službeno se zove Ruby i dolazi od istoimene vrste kakao zrna. Specifična boja dobivena je posebnim postupkom procesuiranja zrna bez dodavanja umjetnih okusa i boje.
Kažu da okus donosi natruhe bobičastog voća i posebnu glatkoću kakva se ne osjeća kod ostalih vrsta čokolade. Ruby je svečano predstavljena u Šangaju ovih dana, a mi se nadamo da će se uskoro proširiti po tržištu.
Foto: Barry Callebaut