Originalno objavljeno 18. studenog 2017.
Kako sam i najavljivala, napokon smo se preselili u novi stan. Bilo je ovo duuuuugih osam tjedana!
Boli me svaka koščica u tijelu, ni sama ne znam kako sam uopće išta uspjela ispeći.
Zadnjih tjedan dana mi ništa nije išlo od ruke, apsolutno ništa. Sve smo morali raditi barem dva puta, od vješanja zavjesa do montiranja perilice. Ovogodišnji rođendan sam dočekala premorena, iscrpljena i u krevetu.
Ali kockice se polako slažu i nova kuhinja je uskoro gotova! Jedva sam dočekala nešto pripremiti tako da je izbor pao na moju najdražu i najbolju čokoladnu tortu. Prilika nije mogla biti bolja – moj rođendan. Znam da smo ovu tortu već toliko puta opjevali, ali ovo je poboljšana verzija, s odgovorima na sva pitanja koja ste mi slali i što je najvažnije s količinama za veliki kalup!
Nažalost, loša karma posljednjih dana se malo prenijela i na tortu. Naime, dok sam kuhala kremu na pari, staklena zdjela mi je napukla na stotine komadića. Prebacila sam sve brzo u drugu zdjelu, ali krema se prekuhala, nije se uspjela stisnuti. Fotkama nisam zadovoljna te sam još i deadline premašila. Rekli bi ovdje u Njemačkoj – scheisse!
Ali recept je već na stotine puta isproban tako da nema straha, samo slijepo slijedite upute, nema šanse da ne uspije. I čak i ako izgledom nije savršena, vjerujte da je okusom FANTASTIČNA.
Veselim se novim receptima, ali zaista, a čim kuhinja bude kompletirana – pokazat ću vam je. 😉
Čokoladna torta koju svi obožavaju
Sastojci za biskvit (kalup 26cm/28cm):
8 jaja
4 žlice bademovog brašna (neka bude fino mljeveno)
4 žlice kokosovog brašna
100 g kokosovog šećera
2 žlice meda
1 maslac (250 g)
200 g couverture čokolade
Prstohvat soli
Sastojci za kremu:
400 g couverture čokolade
1 l vrhnja za šlag
Priprema biskvita:
- Pripremite kalup.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
- Na pari otopite maslac i čokoladu.
- Otopljenoj smjesi dodajte med.
- U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašna, prašak za pecivo i sol.
- Izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg.
- U većoj posudi izmiksajte žumanjke i šećer.
- Lagano dodajite otopljenu smjesu čokolade i maslaca (neka bude topla), konstantno miksajući.
- Dodajte postepeno brašna konstantno miksajući.
- Na kraju dodajte bjelanjke miksajući na najmanjoj brzini.
- Izlijte biskvit u kalup te ga pecite 25-30 minuta.
- Ostavite ga da se potpuno ohladi.
Priprema kreme:
- Na pari otopite čokoladu.
- Dodajte vrhnje za šlag kontantno miješajući dok krema ne postane ujednačena.
- Kremu maknite s pare te je hladite konstantno miješajući.
- Prelijte je preko hladnog biskvita.
- Tortu ostavite u hladnjaku preko noći.
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte!